Hoe ik mijn haar verzorg

Oke, ik ben eerlijk. Ik doe niet al te veel moeite als het op mijn haar aan komt. Eenmaal per week een héle dag besteden aan je haar vanwege het ontwarren, deep conditionen en air dryen vind ik meer dan voldoende. Dus aan het eind van de week ziet mijn haar er daadwerkelijk uit als op plaatje 1 – GEEN GRAP. En dat is het teken dat het weer tijd wordt om mijn haar weer netjes te verzorgen en het de aandacht te geven dat ze nodig heeft. Dit doe ik aan de hand van de L.O.C. methode.

Wat is de L.O.C. methode?

Eigenlijk hoor je dat als krullenbol nu wel te weten! Maar voor degene die nog steeds onwetend zijn, leg ik het graag uit. L.O.C. staat voor Liquid, Oil, Cream oftewel Leave-in conditioner, Olie en Crème. Ze staan voor de type producten die je in, dezelfde volgorde als de letters aangeven, moet gebruiken. Doe je dat, dan heb je curls for life! Ikzelf maak vaak gebruik van de L.O.C. methode, waarbij de Monoï Oil van Double Beauty mijn favoriete olie is. Ditmaal heb ik deze gecombineerd met de Novex My Curls als Leave-in conditioner en de Kinky Curly Curling Custard als Crème.

Gebruiksaanwijzing

Dus nadat ik mijn haar had ‘gewassen’ en ontklit met een conditioner (dit noemen ze een co-wash, kom ik in een latere post wel op terug), bracht ik de Novex My Curls aan volgens de ‘praying method’. Dat is de methode waarbij je een product in beide handen smeert en vervolgens in je haar aanbrengt door een lok haar tussen je beide handen te laten glijden. Op die manier wordt het product geleidelijk over je haar verdeeld. Op dezelfde manier bracht ik de Monoï Oil en de custard aan. Vervolgens liet ik mijn haar drogen.

Resultaat

Ikzelf vind dat ik altijd de mooiste krullen heb een dag na het wassen. Nadat mijn haren aan de lucht zijn opgedroogd, blijven ze nog plat tegen mijn hoofd aan hangen. Aan het einde van de dag, en als mijn haar ook droog is, breng ik het in een ‘pineapple, oftwel in een staart die hoog op mijn hoofd zit. En dan ga ik slapen. Natuurlijk op een satijnen kussensloop als je lief wilt zijn voor je haar. De volgende dag stijl ik mijn haar zoals gewenst. Oke, dat is niet helemaal waar. Ik haal het alleen maar uit mijn staart, buig eventjes voorover, schud mijn haar met mijn handen en klaar is Kees! Wat vinden jullie van het resultaat? Hoe zorgen jullie voor mooie krullen?

Xx

Beautiful Black Hair